cukroměry

cukroměry - analýza cukru, analytické cukroměry

Vaše firma

  
Vaše ulice, Vaše město, Vaše PSČ
  
IČ: Vaše IČ
Průmyslové obory

cukroměry

Vaše firma

 
CUKROMĚRY – PŘESNÉ CUKROMĚRY PRO KONTROLU OBSAHU CUKRU V KAPALINÁCH
 
Cukroměry jsou měřicí přístroje určené ke stanovení obsahu cukru v kapalinách, nejčastěji vyjádřeného ve stupních °Brix. Uplatňují se v potravinářství, nápojovém průmyslu, vinařství, pivovarnictví i při laboratorní kontrole kvality surovin a finálních produktů. Přesné měření cukernatosti je zásadní pro řízení technologických procesů, dodržení receptur, kontrolu fermentace a zajištění stabilní kvality výrobků.
 
Z technického hlediska se cukroměry dělí zejména na optické (refraktometry) a digitální přístroje s elektronickým vyhodnocením. Princip měření je založen na změně indexu lomu kapaliny v závislosti na koncentraci rozpuštěných cukrů. Klíčovými parametry jsou rozsah měření, přesnost, opakovatelnost, teplotní kompenzace a rychlost odezvy. Moderní cukroměry umožňují automatickou korekci teploty, snadnou kalibraci a digitální záznam naměřených hodnot pro další vyhodnocování.
 
Použití kvalitních cukroměrů přináší lepší kontrolu výrobního procesu, omezení odchylek v kvalitě a efektivnější využití surovin. Přesná data o obsahu cukru umožňují optimalizovat technologické kroky, snížit zmetkovitost a zajistit konzistentní vlastnosti finálních produktů. Cukroměry tak představují technicky nezbytný nástroj pro profesionální kontrolu cukernatosti v průmyslových i laboratorních aplikacích.
 
Je pro Vás téma cukroměry zajímavé? Kontaktujte nás emailem na info@fokusindustry.cz a tato prezentační stránka může být Vaše.

Příbuzné zápisy

Další prezentace oboru: Analytické systémy

Chcete založit profil své firmy ?
Dejte nám svůj kontakt a my se Vám ozveme !
 
E-mail byl úspěšně odeslán. Budeme Vás kontaktovat co nejdříve. Děkujeme!
Vložte profil
Průmyslové obory

Obory a kategorie

Obory registru průmyslových firem z České a Slovenské Republiky